Lampaamon tyypit

Esittelyssä Lampaamon henkilökunta sekä nelijalkaisten ystävien vakioporukka.

Annis

Lampaamon äiti ja ainut työntekijä. Itse kun tekee, niin saa yleensä sellaista mitä haluaa. Hitaasti, mutta varmasti. Ideoita on paljon enemmän kuin aikaa, mutta tehdään mitä ehditään. Lampaamon lisäksi kiireisenä pitää perhe, oikeat työt ja opiskelut.

Piki

Mustanpuhuva Piki on pässeistämme vanhempi ja viisaampi. Maailman rauhallisin pässi rakastaa rapsutuksia ja huomiota. Pikin jälkeläiset ovat usein isänsä kaltaisia eli tummia, sosiaalisia ja lauhkeita.

Mikko

Suomenlammaspässi Mikko on siitospässeistämme nuorempi. Uittoniemen oma kasvatti on luonteeltaan utelias ja leikkisä. Raamikas Mikko periyttää kirjavaa väriä ja hyvälaatuista villaa.

Paavo 2008-2023

Uittoniemen aristokatti Paavo (Azzarra Balaqur) on kaikkien ystävä ja kyltymätön rapsutuksille. Paavo on rodultaan neva masquerade ja vuonna 2008 syntyneen komistuksen juuret ovat Venäjällä. Itänaapurimme entisen presidentin Dmitry Medvedevin kissa Dorofei (2004-2014) on Paavon isän veli eli setä. Korkea-arvoisista sukujuuristaan huolimatta Paavo on kuitenkin hyvin suvaitsevainen ja tulee toimeen kaikkien kanssa, myös lasten. Vuonna 2018 syntynyt tyttäremme ja Paavo ovat erottamattomat ystävät ja seuraavat toinen toisiaan kaikkialle. Onpa Paavo ollut orvoksi jääneen karitsan seuralaisenakin tallin karsinassa. Innokkaana keskustelijana tunnettu hurmuri on luonteeltaan erittäin sosiaalinen ja jopa liiankin rohkea. Paavon mielenkiinnon kohteisiin kuuluvat ihmisten lisäksi pehmopossutyttöystävä Miss Piggy, (varsinkin vieraiden) kengät sekä ahtaat paikat, kuten laatikot, kaapit ja muovipussit. Paavo vaipui ikiuneen 28.10.2023 nopeasti edenneen munuaisten vajaatoiminnan seurauksena. Kiitos yhteisistä vuosista, ikävä on suuri.

Lotta

Uskollinen tallikissamme Lotta-Katti on aina kaikessa mukana. Pienikokoinen ja ketterä maatiaistyttö on ulkonäöstään huolimatta iäkäs, vaikka tarkka ikä ei ole tiedossa. Seurallinen Lotta tykkää nukkua talvisin enimmäkseen tallissa ja kelien lämmetessä aktivoituu uudelleen ulkoiluun.

Taavi

Suomenhevosruuna Taavi on hevosistamme pomo. Vuonna 2012 syntynyt Taavi on luonteeltaan utelias ja reipas. Vaaleanrautias ravisukuinen ruuna omaa hyvän työmoraalin ja tykkää heinän syönnin lisäksi kärryttelystä sekä huomionosoituksista.

Venla

Hevosistamme vanhin on vuonna 2000 syntynyt suomenhevostamma Venla. Vanha rouva on saanut nuoruudessaan yhdeksän jälkeläistä. Venla viettää Lampaamossa eläkepäiviään. Rauhallisen luonteensa vuoksi Venla soveltuu myös kokemattomammille ratsastajille.

Mäyski

Lampaamon oma kasvatti suomenlammasuuhi Mäyski on erittäin seurallinen ja heiluttaa häntäänsä aina rapsutuksia saadessaan. Vuonna 2020 syntynyt Mäyski tykkää myös poseerata kameralle ja rakastaa halauksia sekä hellyydenosoituksia.

Fazerina

Kauniista ruskeasta väristään nimensä saanut Fazerina on vuonna 2020 Lampaamossa syntynyt suomenlammasuuhi. Fazerina on yleensä lampaista se, johon ihmiset ensimmäisenä ihastuvat, sillä Fazerina rakastaa rapsutuksia ja hakeutuu mielellään ihmisten seuraan. Fazerinan kanssa ollaan hyvin usein poski poskea vasten.

Mamu

Suomenlammasuuhi Mamu on Lampaamon oma kasvatti. Vuonna 2019 syntynyt Mamu on kokenut monenlaisia haasteita elämässään ja rohkeana tyttönä hänestä on kehittynyt uuhilauman johtaja. Mamu on utelias ja tykkää ihmisistä, mutta laumanjohtajana hän on myös hyvin valpas.

Natacha

Ahvenanmaanlammasuuhi Natacha on syntynyt vuonna 2016 ja on Lampaamon lampaista vanhin. Mummolammas on hyvin seurallinen ja rakastaa rapsutuksia. Äänekkäällä Natachalla on pienet sarvet, joita hän ei käytä mihinkään ja on täten ihan vaaraton tapaus.

Calle

Pikkuruinen Calle on porukan nuorin. Keväällä 2023 syntynyt Calle on ahvenanmaanlammaspässi ja kasvattaa muhkeita sarvia koristeeksi. Calle on erittäin utelias, tykkää huomiosta ja kiipeilee usein pienen kokonsa vuoksi. Natacha on Callen mummo.

My

Lilla My on syntynyt 2022 ja kuuluu Lampaamon junioriosastoon. Ahvenanmaanlammasuuhi My on muuttanut Lampaamoon muiden affejen tapaan Nättilän tilalta Häkkilästä. My on lampaistamme vuohimaisin, sillä pikkuinen ja ketterä My kiipeilee uteliaana myös kiellettyihin paikkoihin. Myös Myllä on pikkuruiset sarvet.

Onerva

Äänekäs Onerva on muuttanut Nättilästä Lampaamoon kesällä 2022. Lilla Myn äiti Onerva on syntynyt 2017 ja on lampaista vanhimpia. Ahvenanmaanlammasuuhella on pitkä, suorahko ja nopeakasvuinen villa. Onerva tykkää ihmisistä ja huomiosta paljon.

Olivia

Vuonna 2017 syntynyt Olivia on Callen äiti ja Natachan tytär. Ahvenanmaanlammasuuhi on Nättilästä lähtöisin ja muuttanut Lampaamoon perheineen kesällä 2023. Olivia viihtyy muita lampaita enemmän omissa oloissaan ja keskittyy mielellään syömiseen.

Tummapaahto

Lampaamon omista kasvateista nuorin on vuonna 2021 syntynyt suomenlammaspässi Tummapaahto. Tämä Mamun jälkeläinen on luonteeltaan rauhallinen ja seurallinen. Tummapaahto on hiljainen ja vaatimaton poika, joka tykkää kovasti ihmisistä ja rapsutteluista.

Alli

Eestinhevostamma Alli muutti asumaan vuokralle Lampaamoon keväällä 2023. Vuonna 2007 syntynyt Alli on mainio ratsuponi, jota omistajansa ja vuokraajansa liikuttavat aktiivisesti. Entinen ratsastuskouluponi on luonteeltaan kiltti ja rauhallinen.